Ste vedeli, da poletje ni čas za polaganje zunanje keramike? - Keramin
Ste vedeli, da poletje ni čas za polaganje zunanje keramike?

Najboljše obdobje za polaganje ZUNANJE keramike je odvisno od več dejavnikov. Najbolj pomembni dejavniki pri polaganju balkona in terase so: temperatura, vlaga, podnebni pogoji in letni čas. Splošno pravilo je, da je najboljše polagati v suhem in toplem vremenu. Mi pa vam predstavljamo nekaj nasvetov glede optimalnega časa za polaganje zunanje keramike:

• Pomlad in jesen: To je običajno najprimernejše obdobje. V tem času so temperature običajno zmerne – tople in stabilne, kar pa omogoča hitro sušenje lepila. Poleg tega je manj verjetno, da bodo nenadne spremembe temperature in vremenskih pogojev vplivale na postopek polaganja.

• Izogibajte se ekstremnim temperaturam: Izogibajte se polaganju keramike v času visokih ali nizkih temperatur ter ob obilnem deževju ali sneženju. Ekstremne temperature lahko vplivajo na samo lepilo in povzročijo razpoke ali druge težave v prihodnosti. Priporoča se polaganje pri temperaturi od +5°C do +25°C.

• Vlažnost: Preverite vlažnost podlage, na katero boste polagali keramiko. Podlaga mora biti suha in brez vidne vode ali kondenza na površini. Previsoka vlažnost lahko vpliva na kakovost lepljenja.

• Upoštevajte navodila proizvajalca: Vsak proizvajalec lepila in keramičnih ploščic ima specifične smernice glede temperature, vlage in pogojev polaganja. Pomembno je, da njihova navodila natančno preberete in upoštevate.

• Preverite lokalne pogoje: Če želite zagotoviti najboljši čas za polaganje v vašem območju, se posvetujte s strokovnjaki za gradbeništvo ali keramičarstvo, ki imajo izkušnje z lokalnimi pogoji.

Pomembno je tudi, da upoštevate primerno pripravo podlage, kakovostno lepilo, kakaovostno fugirno maso in druge postopke. Le z ustreznim polaganjem boste dosegli trdno in trajno površino. Tu velja opozoriti tudi na kakovostno keramiko, ki je kot pika na i dobro pripravljeni podlagi.

 

Več nasvetov pa vas čaka na našem blogu ali na blogu spletne trgovine.

Datum

Več
člankov

Scroll to Top