5 NAPOTKOV ZA NAKUP ZUNANJIH PLOŠČIC - Keramin
5 NAPOTKOV ZA NAKUP ZUNANJIH PLOŠČIC

Pomlad je prišla in z njo je prišel tudi sonček ☼. Kaj lepšega kot pozitivna energija, ki nam daje nov navdih za ustvarjanje. Ker se je s tem pričela tudi sezona zunanjih aktivnosti, mnogi izmed vas že iščete rešitev za teraso, balkon, morda že tudi za bazen. Pri nas pa preprosto rečemo, da se je sezona ZUNANJIH ploščic začela.

Preden se odpravite po nakup vam svetujemo, da si odgovorite na spodnjih 5 vprašanj

1.       KDAJ POTREBUJETE ZUNANJE PLOŠČICE?

Na ZALOGI imamo več kot 2500 m2 zunanjih ploščic, zato lahko zadostimo skoraj vsem potrebam. Vsem pa žal tudi ne moremo. V tem primeru boste na željene ploščice čakali 2-3 tedne. 

Pred obiskom salona lahko vedno preverite zalogo ploščic na naši spletni strani www.keramika-online.si.

2.       KAM BOSTE UMESTILI ZUNANJE PLOŠČICE?

Ploščice za balkon ali teraso se med seboj ne razlikujejo. Razlikuje se grobost ploščic, zato je vprašanje, ali je zunanji prostor pokrit ali nepokrit? V primeru, da je pokrit, lahko izberete protizdrsni faktor R10. Če nimate pokritega prostora, pa vam svetujemo R11.

3.       KAJ POMENI PROTIZDRSNI FAKTOR R10 in R11?

Razlika med R10 in R11 je v grobosti/površini ploščic. Izberite faktor protizdrsnosti, ki ustreza vam, saj boste vi uporabljali in čistili ploščice. Mi svetujemo, da za zunanje nepokrite površine uporabite raje protizdrsni faktor R11, za pokriti balkon pa izberite R10.

4.       MORAJO BITI PLOŠČICE DEBELE 2 CM ALI NE?

Odvisno od tega, ali želite ploščice lepiti ali postaviti na distančnike. V kolikor želite distančnike/podstavke/buzone, potrebujete 2 cm ploščice. Ploščice se v tem primeru ne lepijo in ne fugirajo. Če izberete manjšo debelino ploščic npr. 9 mm, jih lepite. Pri tem vam
svetujemo dobro izvedbo, da bi se izognili predčasnim renovacijam.

5.       KATERI MOTIV IZBRATI – KAMEN, BETON, LES?

Če ste oseba, ki želi kombinacijo fasade in ploščic, si slikajte fasado in poiščite približek zunanjih ploščic. Tu lahko grete v imitacijo kamna ali betona, na voljo pa je mnogo odtenkov ene in druge. Če pa ste oseba, ki obožuje les, pa izberite tople odtenke, da bo vaša kombinacija s preostalimi elementi popolna.

V kolikor imate dodatna vprašanja, nas le kontaktirajte na 📧 info@keramin.si ali nas pokličite 📞 051 610 489.

Se vidimo na Tržaški cesti 65 v Mariboru. 😉 

Poglejte pa si tudi nekaj čudovitih ambientov na spodnjih slikah. 

Datum

Več
člankov

Scroll to Top