Tuš kabina vs. kopalna kad - kaj izbrati? - Keramin
Tuš kabina vs. kopalna kad – kaj izbrati?

Kopalnica je že nekaj časa tisti prostor, v katerem preživimo vedno več časa. Že sami oblikovalci se osredotočajo na vedno bolj moderno in funkcionalno kopalniško opremo, saj želijo, da bi bila kopalnica prostor, v katerem se res popolnoma sprostimo. Načrtovanje kopalnice je zaradi široke ponudbe na trgu zelo kompleksno in načrtovano. Zagotovo se velikokrat pojavi dilema pri izbiri tuša ali kadi. 🚿🛁 Izbira med enostavnim in hitrim tuširanjem ter eleganco in sproščujočim kopanjem le ni tako preprosta, saj je končna odločitev odvisna od različnih dejavnikov. Poglejmo nekaj dejstev in nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro.

Priročnost tuš kabine v kopalnici


Prednost tuš kabine je v enostavni namestitvi. Če pomislite na tuš kabino, vam takoj pade na pamet kot v kopalnici s stekleno steno in vrati, na tleh pa podstavek – t.i. tuš kad. To je ena izmed mnogih variant za izgradnjo prostora za prhanje. V primeru steklene tuš kabine obstaja kar nekaj različnih možnosti glede izbire stekla, priporoča pa se, da je steklo dovolj debelo in se ga da dobro očistiti. Danes so na voljo tudi različne barve tuš kabine.
Prav tako je za vgradnjo na voljo široka paleta tuš kadi (podstavkov) iz različnih materialov in velikosti, ki zadovoljijo tudi najbolj individualne potrebe. Namesto tuš kadi se lahko odločite samo za talne ploščice, zaradi katerih ne boste potrebovali razmišljati o izbiri tuš kadi z določenimi dimenzijami. V primeru ploščic potrebujete naklon, ki bo ustrezal zahtevam takšne postavitve.
Rešitev za tuš kabino je namesto dveh steklenih sten in vrat lahko tudi samo ena steklena stena. Druga rešitev pa je, da obdate prostor za prhanje s tremi stenami in vhodno površino zaprete s steklenimi vrati, zaveso ali pa preprosto ne zaprete prostora s tušem.
Ko razmišljate o različnih rešitvah za kopalnico, ne smete pozabiti, da je tuš kabina vsestranska in enostavna za namestitev. Zaradi široke ponudbe različnih dimenzij jo je mogoče umestiti tako v velike, kot tudi v manjše kopalnice.
Tuš kabina je dober kompromis med lepoto in udobjem in je idealna kopalniška oprema v sodobnih okoljih.

untitled image

Eleganca in udobnost kadi

Če ste si kopalnico zamislili kot svetišče, namenjeno sprostitvi in dobremu počutju, potem morate imeti kopalno kad.
Če se ozremo v preteklost, je kopalna kad dolgo časa predstavljala simbol razkošja in prestiža. K sreči danes ni več tako, saj je kopalna kad cenovno zelo ugodna. Ne samo, da so se spremenile oblike in dimenzije, ampak so se spremenili tudi materiali, ki so cenejši in bolj vsestranski.
Nedvomno pa je za postavitev kadi potrebna večja talna površina, kot pri tuš kabini. Te čudovite kopalne kadi je zaradi široke izbire velikosti in oblik danes možno umestiti tudi v majhne kopalnice. Široka ponudba na trgu vključuje ovalne, okrogle, pravokotne in kotne kadi, ki so primerne za katero koli kvadraturo.

untitled image

Kaj torej izbrati?

Zelo težko je reči, katera od obeh rešitev je najboljša, saj gre za subjektivno odločitev, ki spada v osebno sfero v smislu estetike in specifičnih potreb. Velikokrat se v velikih kopalnicah najde rešitev za postavitev obeh, ali pa se v glavni kopalnici namesti kopalna kad, v manjši pa tuš kabina. Za tiste, ki nimate dveh kopalnic, pa bi bila alternativa tudi kombinacija kopalne kadi in tuša. To je lahko rešitev, ki spremeni kopalnico v pravi wellness center.

Datum

Več
člankov

Scroll to Top