Po čem prepoznamo kvaliteto sanitarne opreme?

Updated: Dec 5, 2019


Vsak proizvajalec ali trgovec suvereno trdi, da je njegovo – najboljše! Kako torej lahko prepoznamo kvaliteten izdelek, brez da smo strokovnjak!? Za vas imamo nekaj preprostih nasvetov:


  1. Poglejte debelino glazure: glazura je zelo pomemben pokazatelj. Zaradi glazure je sanitarna keramika vodoodporna ter zaščitena pred kemikaliji. Debelejša je glazura – daljšo življenjsko dobo ima vaša sanitarna keramika. Ko se glazura obrabi, postane keramika porozna, vpija vodo in lahko poči. Za daljšo obstojnost, vam priporočamo uporabo naravnih čistil, ki ne povzročajo tolikšne obrabljenosti.

  1. Kvaliteta gline je prav tako zelo pomemben faktor. Kvalitetna glina za izdelavo sanitarne opreme je drobna, kar pomeni da je tudi boljše prečiščena in ima manj „odpadnih materialov“. Ker proces čiščenja gline, ni poceni, so izdelki s čistejšo glino (po tem takem, večjo vsebnostjo le-te), dražji. Kako lahko prepoznamo razliko? Površina izdelkov iz fine gline zgleda bolj gladko za razliko od robustne površine slabo-kvalitetne gline (ne zamenjajte z glazuro, gledamo kako zgleda masa pod glazuro). Če niste 100% prepričani primerjajte težo modelov... model, ki je narejen iz fine gline je lažji (če sta seveda modela primerljiva po velikosti in dizajnu).

  2. Prvi faktor, ki vam pade v oči in je hkrati več kot dober pokazatelj kvalitete, je barva. Le malo ljudi ve, da se kot standard kvalitete uporablja belina akrilne kopalne kadi proizvajalca. Zakaj bi vas to zanimalo, če kupujete školjko? :) … ker se vse ostale barve zmešajo tako, da se naredi najboljši približek kadi. Če kupite komplet kopalniško opremo pri enem proizvajalcu, pričakujete, da so vsi izdelki istega tona beline, kajne? Torej bolj belo – bolj kvalitetno.


Upam, da so se vam nasveti zdeli koristni! Če tudi sami veste za kakšnega, delite ga z nami!

#sanitarnakeramika #sanitarnaoprema #kvalitetasanitarij #glina #proizvodnja

165 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja