Ploščice in talno gretje

Updated: Dec 5, 2019Talno gretje in keramične ploščice sta najbolj energijsko učinkovita kombinacija


V večini novogradnjah, adaptiranih stanovanjih in hišah se uveljavlja talno gretje kot primarni vir ogrevanja. V tem primeru je idealna talna obloga talna keramična ploščica, saj je talna keramika zelo dober prevodnik in akumulator toplote. V primerjavi z naravnim lesom oz. parketom ima keramika poleg boljše prevodnosti toplote, veliko boljšo trdoto in posledično manjšo obrabo. Vse splošno je znano oz. je v raznih medijih občasno objavljeno, da je talna keramika najbolj primerna, kot obloga za talne površine, katere so ogrevane s talnim gretjem. V kolikor se stranka odloča za parket na estrihu s talnim gretjem, bi morala izbrati parket debeline pod 8 mm, kateri pa nima ravno dolge življenjske dobe.

Pri izbiri talne keramike opozarjamo na zadostno debelino in pa kvaliteto oz. obrabo.


V našem salonu Vam svetujemo izbiro porcelanskega oz. granito-gresa za oblogo talne površine, saj je ta tip talne keramične ploščice praviloma najtrši in ima kot material največjo gostoto in posledično najmanjšo vpojnost. Za talno oblogo v bivalnih prostorih v zasebnih hišah ali stanovanjih, lahko izberete tudi glaziran porcelanski gres s trdoto glazure PEI 4 ali PEI 5. Ker praviloma hodimo v teh prostorih v copatih, talna keramika ni močno obremenjena, zato ni potrebe izbirati porcelanskega gresa barvanega v maso ( ful body porcelan ), ni pa s tem nič narobe, saj je ta tip keramične ploščice najvišje kvalitete. Talno ploščico barvano v maso je modro izbrati za visoko obremenjene prostore, kot so garaže, dovozi k hiši in pa tudi hodniki in kuhinje. Oba tipa keramike bosta imela dolgo življenjsko dobo, če bosta primerne debeline in pa tehnično pravilno položena.

Zaradi občutka toplote je največje povpraševanje po talni keramiki v videzu lesa

Talni keramiki so nove tehnologije omogočile videz naravnega lesa, kar naredi prostor po občutku topleje. Digitalna tehnologija je proizvodnji talnih keramičnih ploščic toliko napredovala, da je v najboljših serijah, na voljo do 10 kvadratnih metrov različnih odtisov lesenih desk v enaki šarži, se pravi, da na neki bivalni prostor se enaka ploščica ponovi malo krat. Ploščice v videzu lesa so praviloma podolgovatih oblik ( 15 x 60, 15 x 90, 20 x 80, 20 x 100,.... )


1,473 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja