Kaksno glazuro ploscic pa boste izbrali vi?

Updated: Dec 5, 2019


Na tržišču je dandanes orgomna izbira keramičnih ploščic različnih velikosti, barv, oblik ter glazur. Glazura je tekstura ali vizualna karakteristika površine ploščice. Za razliko od neglaziranih ploščic, glazirane grejo še skozi en dodaten proces nanosa tekočega stekla in njegovega žganja.

Polirane ploščice:

Po žganju na 1200-3000 C se ploščice strojno spolirajo do zrcalnega sijaja ter imajo natančen rektificiran rob, kar pomeni da ima rez pod kotom 90 stopinj. Sijajna glazura poskrbi za bolj bogat videz, kar pa ne pomeni da je ploščica manj trpežna.

Lappato- “delno polirane”

Po enakem postopku kot sijajne, se obdelajo tudi ploščice “lappato” videza. Razlike je v debelini polirane glazure, ki je v primerjavo z navadno polirano ploščico opazno tanjša.

Glazirane ploščice:

Glazirane ploščice imajo zelo gosto strukturo površine, kar dela ploščico primerno tudi za javna mesta in površine, kjer je povečan promet. Posebnost proizvodnje te ploščie je v tem, da se glazura da v ploščico pred žganjem, zaradi česar so to ene najbolj odpornih ploščic na tržišču. Svetlejše glazure so praviloma bolj obstojne od temnejših.

Mat ploščice:

Mat keramika je naravnega videza in je dodatno ne obdelujejo po žganju. Zaradi rahlo hrapave površine je tako primerna tudi za vlažno okolje, notranjo in zunanjo uporabo. Je aktualen modni trend v svetu keramike, zaradi svojega posebnega in stilnega videza.


653 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja