Kako izbrati keramične ploščice za kopalnico? 5 najbolj popularnih rešitev za kopalnice

Updated: Nov 14, 2019

Razmišljate o prenovi kopalnice in ste v dilemi kakšno keramiko bi izbrali? Optimalno je, da so izbrane ploščice trpežne, enostavne za vzdrževanje in seveda lepe, saj je kopalnica prostor, kjer se naš dan začne in konča. Vsi prostori skupaj sestavljajo celoto in odražajo naš okus, značaj in stil, zato tudi pri izbiri ploščic za kopalnico moramo upoštevati najprej svoje želje, a jih kljub temu usklajevati s kopalnico in preostalim dizajnom interjerja. Za vas smo pripravili 5 najbolj popularnih kombinacij keramičnih ploščic za kopalnice, ki se lahko ujemajo z vsakim interjerjem.


1. Uporaba belih, bež, sivih keramičnih ploščic ali druge keramike v pastelnih barvah. Za poudarek lahko izberete dekoracijo, ki pripada k osnovni kolekciji ploščic, ker se bo le-ta ujemala s celotnim interjerjem. V večini primerov kolekcije imajo tudi pripadajočo talno ploščico, v primeru da ste izbrali stensko ploščico, ki nima pripadajoče talne, proizvajalec navaja katere talne ploščice iz drugih kolekcij se lahko kombinirajo z izbrano stensko. Torej če povzamemo prvi primer, izberite keramiko za celotno kopalnico iz ene kolekcije, ki vam je všeč in bo interjer brez dvoma izgledal uglajeno in usklajeno.2. Pri izbiri vse keramike iz ene kolekcije ne morete zgrešiti z ujemanjem, lahko se pa zgodi da takšna kopalnica izgleda dolgočasno in se je hitro naveličate. Da bi se temu izognili je vse kar je potrebno narediti - ustvariti malo kontrasta! To lahko dosežemo z izbiro temnejše talne keramike, s poudarkom tuš kabine, prostora, kjer bomo montirali školjko, stene, kjer bo pult z umivalnikom ali pa v kombinaciji vsega tega, če je kopalnica dovolj velika.
3. Imitacija lesa za izbor talne keramike je dandanes zelo aktualni trend. Proizvajalci vedno znova nadgrajujejo svojo ponudbo imitacije lesa, ki jo lahko dobimo že v različnih barvah od naravnih do enobarvnih (modra, rdeča, rumena…), oblikah (kockaste, podolgovate, heksagoni, mozaiki) in dimenzijah vse do večmetrskih plat. Široka izbira nam omogoča, da imitacijo lesa skombiniramo s praktično vsako osnovno ploščico. S kombinacijo lesa lahko ustvarimo klasičen, retro, minimalističen, modernistični ali starinski stil, zato tudi pri tej izbiri ne morete zgrešit.
4. Za ljubitelje klasike in modernizma ne smemo izpustiti imitacije kamna. Na vrhu seznama med najbolj prodajanimi keramičnimi ploščicami v zadnjem letu je imitacija marmorja. Pri nakupu ploščic v imitaciji marmorja, moramo paziti, da proizvajalec nudi več različnih vzorcev pakiranih v škatli, da imitacija izgleda čim bolj pristno. Aktualni so vedno večji formati, zato imamo v ponudbi ploščice vse do dimenzij 150x300cm. Prav tako lahko izbiramo med več različnimi barvami ali pa se odločimo za kombinacijo dveh in ustvarimo kontrast.5. Še ena zelo popularna rešitev je popestritev prostora s pasom mozaika, barvno ploščico ali dekorjem v isti višini čez cel prostor. Na ta način kopalnici vlijemo kontrast in se s tem izognemo pustemu, dolgočasnemu izgledu. Pri uporabi te rešitve je priporočljivo, da je talna in stenska keramika v isti barvi ali pa da so tla narejena iz keramike, ki jo uporabimo za pas. V primeru, da so naša tla v drugi barvi, je priporočljivo, da se v isti barvi naredi vsaj obroba za pas, da se površine »ne tepejo«.Svojo kopalnico lahko popestrite tudi z uporabo različnih bordur, letvic in podobno, v tem prispevku pa smo vam opisali 5 najpogosteje uporabljenih rešitev za kopalnice v zadnjih par letih. Seveda vam kljub prispevku vseeno priporočamo, da pred prenovo kopalnice obiščete salon in uredite 3D izris kopalnice po natančnih merah vaših prostorov.

2,248 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja