Trendi v svetu keramike

Updated: Oct 14, 2019


Keramične ploščice so najpogosteje uporabljen material v kopalnicah, prav tako pa so zelo praktična rešitev za druge prostore. So vsestranske, praktične in omogočajo nešteto možnosti za kombiniranje in oblikovanje. Ker se pa tudi na tem področju, trendi spreminjajo, smo za vas pripravili nekaj aktualnih trendov.

1. Veliki formati

Z uporabo velikih formatov, se prostor vizualno poveča. Manj fug pa ne pomeni le manjšo porabo fugirne mase, ampak tudi manj linij, ki sekajo prostor. Pogosto velike ploščice kombinirajo z manjšimi in na ta način manjši format pride bolj do izraza in izgleda kot dekoracija.

2. Videz betona

Zelo aktualen trend je prav tako keramika z videzom betona. Betonski videz je primeren tako za poudarek določenega elementa (tuš, stena posebej) kot tudi za celotni prostor. Ambientu prida urban, modernističen videz hkrati prostoru doda svežino in tonski kontrast.

3. Obrabljen videz, kovinski elementi, sledi žganja

Še en sodoben trend je obrabljen videz ploščic. Tega najpogosteje zasledimo pri imitaciji lesa, tudi zažgan videz keramike je aktualen za ploščice z optiko lesa. Prav tako tukaj velja, da so aktualni vedno večji formati. Imitacija lesa, daje prostoru občutek toplote, različni učinki, barvne palete, dekorji in več možnosti polaganja pa poskrbijo, da niti dva prostora ne izgledata isto.

4. Videz opeke, metro ploščice, heksagon

Videz opeke je pogosto uporabljen kot dekorativni učinek, za izpostavitev določenih elementov. Velikokrat ploščice z videzom opeke uporabijo za dekoracijo kar namesto naravnega kamna, saj je njihovo vzdrževanje veliko lažje. Metro ploščice so še vedno aktualni trend za kuhinjske pasove, standardne dimenzije in različni učinki pa dandanes omogočajo nešteto možnost njihovih kombinacij. Zaradi posebnega izgleda, je priljubljenost heksagonov prav tako močno narasla, obliko heksagona na sejmih lahko zasledimo že tudi pri mozaikih.

5. Klasičen, bel videz

Za vse ljubitelje klasike, bela je vedno aktualna. Za dekoracijo se uporabljajo bele ploščice z različnimi strukturami, 3-D učinki, vzorci ipd. Med najbolj priljubljeno belo keramiko zadnjih časov pa spada imitacija marmorja. Če se odločimo za to opcijo, moramo paziti, da so vse ploščice različne, saj le tako nam uspe ustvariti pristen videz.

#velikiformati #videzbetona #videzlesa #imitacijalesa #videzopeke #keramičneploščice

591 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja