Čiščenje kopalnice

Updated: Nov 14, 2019


Vsaka površina ima svoje prednosti in slabosti tudi pri čiščenju, zato bomo z vami delili nekaj nasvetov za čiščenje ploščic. Ker je keramika dokaj trpežen in odporen material v primerjavi z drugimi, pogosto mislimo, da so zanjo primerna vsa čistila in izberemo tista, ki so najbolj agresivna, da spravimo vso možno umazanijo dol. Na žalost pa s tem velikokrat začnemo z uničevanjem naše kopalnice od prvega dneva njene prenove.


Pri čiščenju kopalnice je pomembno, da je soba dobro prezračena in ima primerno ventilacijo, zato je priporočljivo odprto okno ali pa vključeno zračenje. Zavedati se moremo, da se čistila pršijo in pogosto vsebujejo umetne sestavine, ki dražijo našo sluznico in kožo, zato vam priporočamo nošenje maske in rokavic, vaše zdravje in dobro počutje je vedno na prvem mestu, zato naredite to malenkost zase. Kopalnice so najpogosteje manjši prostori, zato smo pri čiščenju bolj izpostavljeni.

Takoj po polaganju ploščic imamo še vedno ostanke uporabljenih materialov, ki jih je potrebno odstraniti. Priporočamo vam profesionalno čistilo za odstranjevanje ostankov cementnih lepil in fugirnih mas s površin ploščic, ki vam delo zelo poenostavijo. Čiščenje bo veliko hitrejše in manj naporno, kopalnica pa brez praskice ali nepotrebne poškodbe površin in materialov.

Za vzdrževanje čistoče v kopalnici je izbira čistila prav tako zelo pomembna. Upoštevati moremo, da je kopalnica vlažen prostor, zato se materiali in pohištvo lahko obnesejo drugače kot drugje v hiši, pogost pojav je tudi plesen. Hkrati, moremo imeti v mislih, da tudi če so ploščice trpežne in odporne na marsikaj, imamo med ploščicami še vedno fuge, ki prav tako zahtevajo posebno nego. Čistila morejo nuditi dezinfekcijo, kar preprečuje nastajanje plesni in odstranjuje njene ostanke ter ne sme učinkovati na fuge in tesnilne malte. Agresivna čistila lahko poškodujejo fuge, hkrati pa škodujejo glazuri ploščic. Za vzdrževanje kopalnic vam svetujemo uporabo profesionalnih čistil, ki so biološko razgradljiva.

Zelo razširjen stereotip je, da so profesionalna čistila veliko dražja od navadnih, ki jih dobimo v trgovini. Upoštevati moramo, da se profesionalna čistila redčijo, zato jih ne rabimo kupovati pogosto. Prednost je, da je njihova kemijska sestava tako zasnovana, da upošteva vse ključne dejavnike glede na njihovo namembnost. Dober primer napačne rabe čistila za kopalnico je Cilit Bang, ki je zelo agresivno čistilo in relativno drago, zaradi majhnega pakiranja pa ga v celoti porabimo pri enkratnem čiščenju.

Lahko naredimo primerjavo:

750 ml UNIVERZALNO ČISTILO CILLIT BANG cena 4,29€/KOS (5,72€/l) Cena vzeta: https://www.merkur.si/vse-za-dom/ciscenje-shranjevanje-in-sortiranje/pripomocki-za-ciscenje-doma/cistila-in-detergenti/univerzalno-cistilo-cillit-bang-750-ml

1000 ml PROFESIONALNO ČISTILO ZA KOPALNICE SOPRO SR 716 cena 14,40€/KOS (uporaba 1:10 redčenje koncentrata z vodo) torej 10 litrov čistila vas stane 14,40€. (1,44€/l) Cena vzeta iz salona Keramin. Za primerjavo približno toliko vas stane 1L kisa, ki je tudi pogosto uporabljen za čiščenje kopalnice, če pa mu dodate še sodo bikarbona, smo spet na tem, da je profesionalno čistilo cenejše.

Če vas nismo 110% prepričali, da pričnete uporabljati profesionalne izdelke, vsaj bodite pozorni pri izbiri in ne kupujte agresivnih čistil.

Čisto kopalnico vam želi,

Ekipa Keramin ;)

#čičenje #kopalnica #čiščenjekopalnice #čistila #čiščenjeploščic #plesen #nasvetizačiščenje #profesionalnačistila #čistakopalnica

831 views0 comments
Podpišite se na naše e-novičke in spremljajte naše akcije!

Delovni čas:

Vsak delovnik: 8:00 - 19:00

Sobota: 8:00 - 13:00

Nedelja in prazniki: ZAPRTO

Kontakt:

info@keramin.si

Telefon: +386 2 3312612;

Mobitel: +386 51 610489

Tržaška cesta 65;

2000 Maribor;

Slovenija

©2017 Keramin

Spletno stran gostuje NEOSERV

Sob.: 8.00 - 13.00
Pogoji poslovanja